Hollands KroonVideo

Traditionele tandemrace luidt laatste dag Polderse kermis in (video)

Adverentie

Anna Paulowna – De echte die-hards maakten zich op maandag 24 juli op voor een laatste dag kermis in Anna Paulowna. Een dag die traditiegetrouw rond het middaguur begint met de tandemrace. In kleurrijke outfits racen de deelnemers vanaf de kermistent, langs de Molenvaart en het station weer terug naar de tent en dat drie keer. Een pittige uitdaging, helemaal als je al drie dagen kermis in de benen hebt. “De eerste ronde gaat nog wel”, zegt stadsomroeper John, “bij de tweede kijken ze al wat moeilijker en bij de laatste ronde ligt de tong op het stuur.”

Bij een race horen winnaars en verliezers, maar bij de tandemrace zijn er eigenlijk alleen maar winnaars. Zo is er een prijs voor de eerste tandem die uit de eerste bocht vliegt en in de Molenvaart belandt, de tandem waar meer dan twee personen op rijden, de snelste heren- en damestandem en de beste outfit. Zoals zo vaak belanden de ‘Pirates of the Molenvaart’ als eerste in de Molenvaart. “Gewoon ogen dicht”, zegt de stuurman op de vroeg hoe hij de tandem veilig de sloot in kreeg, “verstand op nul en gaan!”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button