NieuwsSport

Crossfit Surfivor op het strand van Huisduinen

Advertentie:

Water naar de zee dragen zaterdagmiddag op het strand van Huisduinen. Het klink misschien zinloos, maar dat was het zeker niet. Crossfit organiseerde ‘Surfivor of the Fittest’ om geld op de halen voor de stichting ‘Surfivor’. Maar liefst 16 teams van 4 personen streden mee om de eindtitel. Winnen was zeker een doel, maar vooral het gezellig met elkaar buffelen op het strand was belangrijker. Tussen de wedstrijden door was er ook nog een versie voor de kinderen opgezet. Op het moment van schrijven was het eindbedrag voor de stichting nog niet bekend.

Stichting Surfivor
Stichting Surfivor is  opgericht in januari 2019 door Ben en Celine Brondsema. Ze bieden hulp aan veteranen en geüniformeerde hulpverleners met PTSS middels surftherapie. Ben heeft zelf drie jaar geleden PTSS opgelopen tijdens zijn werk bij de politie. Op zoek naar therapieën die hem konden helpen kwam hij Surftherapie tegen maar die werd alleen gegeven in Amerika. Ben vond dit een goede reden om dit in Nederland op te gaan zetten, het doel van de stichting: ” Surftherapie kosteloos aan bieden aan veteranen en werknemers van politie, ambulance en brandweer om het leven met PTSS weer draaglijk te maken”.

Crossfit
Dat Ben en Celine leden zijn van Crossfit was voor hen een goede reden om een evenement te organiseren om geld in te zamelen voor een doel waar zij zelf ook achter staan. De organisatie van dit evenement bestaat uit zo’n 6 leden. Er word door de teams in verschillende rondes gestreden waaruit uiteindelijk de finalisten voort zullen komen. De onderdelen zijn geheim gehouden tot de aanvang van het evenement. “We hebben niks te klagen, veel deelnemers, prachtig weer een veel strandpubliek dat even komt kijken” aldus Celine Smith van de organisatie.

foto’s DHfoto

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button