Sport

Bolden Brace ontbrekende schakel bij de Suns

Den Helder – Met de komst van de Amerikaan Bolden Brace haalt Den Helder SUNS de gewilde multifunctionele forward in huis. De twee meter lange forward, die bij Northeastern University (NCAA D1) op drie posities speelde, kwam in college op 10,5 punten (55,2% FG, 38,8% 3-pts en 81,2% FT) en 6,6 rebounds gemiddeld. Hij was al lange tijd in beeld bij SUNS coach Peter van Noord.

“Ik ken Bolden al wat langer, volg zijn Amerikaanse college programma. Hij is een zeer fundamentele teamspeler die heel compleet en slim is. Door COVID-19 kwam alles heel langzaam op gang deze zomer. Het eerste contact van mij met met Bolden dateert van begin mei maar toen was er verder nog niks bekend. Door het contact warm te houden bleef hij op de hoogte van de ontwikkelingen bij de SUNS. Onlangs kon de puzzel compleet worden gemaakt in de afronding van de teamsamenstelling.”

“Ik ben zeer verheugd om mijn buitenlandse loopbaan te kunnen starten en ben dankbaar voor deze kans. Er zijn veel mensen die mij tot nu toe hebben geholpen, maar in het bijzonder wil ik mijn familie, de coaching staff van Northeastern University en mijn vriendin bedanken voor hun support. Hoewel ik graag meer te weten wil komen over de Nederlandse geschiedenis en cultuur, ligt de focus op Den Helder SUNS. Ik ga alles geven om met het team succesvol te zijn”, aldus de uit Santa Barbara, CA, afkomstige Amerikaan.

Bolden Brace zal in de Dutch Basketball League andermaal worden geconfronteerd met een grote rivaal uit college, Desure Buie die voor concurrent Hofstra University uitkwam en onlangs bij ZZ/Leiden tekende. “Onze laatste officiële wedstrijd was de Colonial Conference finale waarin wij met 70-61 het onderspit moesten delven, nu treffen wij elkaar in Europa. Small world.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button