Sport

Filmon Tesfu loopt baanrecord op de 1500 meter

Regio Noordkop – Op de atletiekbaan van SAV in Grootebroek verbeterde Filmon Tesfu van SV Sportlust vrijdagavond 21 augustus het baanrecord op de 1500 meter.

Ondanks de wind werd er snel gestart waarbij een haas het tempo maakte. Deze liet zich halverwege naar achteren zakken en stapte uit. Er een ontstond een gaatje waarbij Gianluca Assorgia onvoordelig op kop van een achtervolgende groep kwam te lopen.

Tesfu kwam uiteindelijk als eerste met een tijd van 3:53,37 over de finish en verbeterde het baanrecord met ongeveer acht seconden. Ook clubgenoot Assorgia, die vijfde werd in 3:59,34, finishte binnen de tijd van het oude baanrecord. Op de 200 meter liep Tom Donker eerder op de avond een clubrecord bij de Junioren B in 26,79.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button