Den HelderPolitiek

College: Verkeerssituatie kruising Havenweg is duidelijk

Advertentie:

Den Helder – De zorgen van de Helderse PVV over het kruispunt N250/Havenweg zijn volgens het college ongegrond. Het kruispunt voldoet volgens het gemeentebestuur aan alle eisen en met de bebording wordt duidelijk aangegeven wat er van de weggebruikers verwacht wordt. Sinds 2018 zijn er vijf ongelukken gebeurd, die volgens de wethouders geen van allen te maken hadden met een onduidelijke situatie.

Op 20 juli 2022 heeft er op het betreffende kruispunt een ongeval plaatsgevonden tussen een vrachtauto met aanhanger, komende vanaf de Rijksweg N9 richting Zuidstraat, en een scooter, komende vanaf het Nieuwe Diep in de richting van de Ruyghweg. Dit was aanleiding voor de PVV om politieke vragen te stellen. De partij wilde graag weten wat er precies was misgegaan bij dat ongeluk en hoeveel incidenten er in totaal geregistreerd zijn. Daarnaast gaf de PVV aan van mening te zijn dat de bebording op het kruispunt onduidelijk is en dat het een goede zaak zou zijn om alle straten en wegen in Den Helder periodiek te controleren op onduidelijke bebording.

Dat is volgens het college niet nodig. De verkeerssituatie op het kruispunt aan de Havenweg is conform het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens en wordt geregeld met een moderne verkeersregelinstallatie. “Hierdoor zijn er geen verkeersonveilige situaties aanwezig. Desondanks kunnen ongevallen voorkomen door het gedrag van weggebruikers”, aldus het college. De politie onderzoekt nog de juiste toedracht van het meest recente ongeval, omdat niet duidelijk is of één van de betrokken bestuurders door rood is gereden. Pas wanneer de politie het onderzoek heeft afgerond zullen meer details kunnen worden gegeven.

Over de algemene stand van zaken wat betreft de bebording zegt het college dat deze de afgelopen jaren al grondig in kaart gebracht en vernieuwd is. Daarbij is gekeken of de borden in een goede staat van onderhoud verkeren, de juiste borden zijn geplaatst, borden ontbreken of borden overbodig zijn. In dit kader zijn overbodige borden gesaneerd. “De werkzaamheden zijn arbeidsintensief en kostbaar”, zegt het college. “Het beschikbare budget bepaalt de mogelijkheden. Hierdoor is de wijk Julianadorp nog niet geïnspecteerd.” Het kruispunt aan de Havenweg is wel na de inventarisatie nog vernieuwd door de provincie.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

6 reacties

  1. Theoretisch geneuzel, te beroerd om zelf even te kijken, het is en blijft een onduidelijk zooitje, maar ja ons bestuur dult geen tegenspraak

  2. Ik rijdt dagelijks met mijn booster over dat kruispunt .Helemaal niks mis mee zolang je maar oplet en de regels opvolgt. Typisch “holle vaten ” retoriek van de PVV

    1. op de booster met een stuk of wat blikjes export in je kraag geeft niet echt een reeël beeld van de situtie……..

      1. drinkt u ? want dat antwoord wat u hier op een normaal commentaar van dhr Piet geeft is echt beneden alle niveau. Volgens mij bent u zelf straalbezopen .

  3. @RB : zoals bekent heeft u een levendige fantasie.Voor de goede orde : ik heb oa suikerziekte dus ik drink niet ,dank u.Maar wanneer ik regelmatig uw commentaren lees bent u op zijn minst in de ketel met toverdrank gevallen.

Wellicht ook interessant

Back to top button