Sport

Glenn van Nierop krijgt startbewijs voor het EK Stayeren

Adverentie

Wieringerwaard – De drievoudig winnaar van de Tour de Lasalle, Glenn van Nierop, heeft van de Koninklijke Nederlandse WielrenUnie (KNWU) een startbewijs gekregen om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap Stayeren. Dat vindt plaats in de Franse stad Lyon, op vrijdag 9 en zaterdag 10 september.

Dat Glenn in goede doen is bewees hij afgelopen zondag in het altijd sterk bezette Tour de Waard. Meerdere keren was hij vertegenwoordigd in een kopgroep met de zesdaagserenner Yoeri Havik, de latere winnaar. Door deze inspanningen kon hij niet meer aansluiten in de beslissende uitlooppoging. Wel wist van Nierop in de sprint met het peloton derde te worden en zo als vijfde te eindigen.

Bielefeld
In Lyon zijn vrijdag de series over 40 kilometer. De dag erna de finale over een uur. Onlangs reed Glenn in het Duitse Bielefeld een goede wedstrijd, maar kon hij zich niet plaatsen voor de finale. Bij het EK is er geen twijfel over dat Duitsland met drie man, de kampioenen van Tsjechië en Frankrijk naar de finale gaan met acht deelnemers. Het doel van Glenn is een finaleplaats te bemachtigen.

“Een droom is uitgekomen, dit had ik niet verwacht”, reageerde Glenn nadat bekend werd dat hij naar het EK gaat. “Ik kan me nu optimaal concentreren op dit kampioenschap. Gelukkig kon ik in Bielefeld starten en ken ik nu de meeste deelnemers voor dit EK. De baan in Lyon is 333 meter. Ideaal voor mij als stoemper. Mocht ik de finale niet halen, dan is er geen man overboord. Ik stayer nog maar een jaar, dus er komen nog genoeg kansen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Top Glenn dat je een start bewijs hebt.
    Wij weten zeker dat het een succes gaat worden.toitoitoi zet hem op.
    Oma en Opa

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: