Den Helder

Inwoners beslissen over nieuwe invulling brugwachtershuisje

Den Helder – Het brugwachtershuisje aan het Ankerpark in Den Helder moet na de renovatie een nieuwe functie krijgen en de inwoners mogen meebeslissen over de invulling. Samen met Stichting Brugwachtershuisjes start de gemeente een project op ingesprek.denhelder.nl, waar alle ideeën voor het leegstaande huisje geïnventariseerd worden.

Het brugwachtershuisje verkeerde vorig jaar in slechte staat. De destructieve plant de Japanse Duizendknoop zat tot in de fundering. Er kwamen meerdere oproepen vanuit de politiek, onder andere door Nancy List van de Seniorenpartij, om het huisje te redden van de ondergang en een nieuwe bestemming te geven. De renovatie begon in september 2021. Daarna kondigde het college aan dat de renovatie eind dit jaar afgerond zal zijn.

Nu dit bijna zo ver is wordt het ook tijd om na te denken over het vervolg: “Een dergelijke renovatie is alleen toekomstbestendig als er ook een passende nieuwe functie voor het pandje wordt gevonden. Daarom starten wij in september 2022 een creatief proces om, samen met inwoners en belanghebbenden, te komen tot een mooie herbestemming voor dit bijzondere stukje Helders erfgoed”, aldus de gemeente. Het pand is inmiddels aangewezen als gemeentelijk monument. Zo was het mogelijk om bij de Provincie Noord-Holland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed subsidies aan te vragen.

Meedenken
De gemeente Den Helder vraagt inwoners om mee te denken over de toekomst van het brugwachtershuisje. Dat kan via het online platform ingesprek.denhelder.nl. Inwoners kunnen daar het hele proces van de herbestemming volgen vanaf september tot eind 2022. Op verschillende momenten kunnen zij meedenken. Op 14 september 2022 van 14.00-17.00 is er een inloopmiddag in bibliotheek School 7. Inwoners kunnen ook dan hun ideeën over het huisje met de gemeente delen. En ook meer informatie krijgen over het proces. Aanmelden voor deze inloopmiddag is niet nodig. Er is ook een officiële startbijeenkomst op 13 september 2022 van 16.00-17.30 bij Damen Shipyards. Voor deze bijeenkomst moeten inwoners zich wel aanmelden. Dat kan door een mail te sturen naar Esther Cremer (e.cremer@denhelder.nl) onder vermelding van Startbijeenkomst brugwachtershuisje.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

15 reacties

 1. Fiets er dagelijks langs en heb eigenlijk naast het plaatsen van wat hekken nog geen enkele activiteit waargenomen…. hoezo renovatie is vorig jaar gestart??

  1. waar leest u in het stukje dat ze vragen om de domme ideeën op regionoordkop.nl neer te zetten?

   1. Hoe bedoel je; de pot verwijt de ketel dat ‘ie zwart ziet? 😜😁😂

     1. even ter aanvulling voor de verduidelijking voor de IQ nullius crapsalot, het gaat over domme ideeën plaatsen op deze pagina omdat hier dus gevraagd wordt om ideeën te uiten maar dan in School 7 (ja school zal wel een moeilijk woord zijn en nooit een van binnen mogen bekijken), maar ja dat zal er in dat achterlijke zaagselhoofd wel niet ingaan omdat hij alleen maar leuk wil zijn,

      1. O ik ben zeker wel in School 7 geweest.

       Toen Zus jouw persoonsgegevens daar ter inzage had gelegd 😂

       1. Wanneer de gemeente straks alles heeft geveild blijft er vast wel een kunstwerkje of wat over om dat huisje mee aan te kleden.

   2. Gezien de domme en niets zeggende reacties van RB welke hier dagelijks geplaatst worden is de geste van Piet nog helemaal zo gek niet .(rijmt ook nog )

   3. Prima woning voor status houders die al veel te lang in het AZC zitten te wachten op een woning.

 2. Grijp uw kans inwoners van Den Helder. Wat een geweldig gebaar van democratische gezindheid. Achter deze geste van het autocratisch gezag in Den Helder moet wel wat achter zitten. O ja, natuurlijk…. het gaat om een zwaar verwaarloosd hokje van enkele vierkante meters op een volstrekt kansloze plek. Daar mag u BESLISSEN over de nieuwe invulling van wat ooit een brugwachtershuisje was. De brug is al lang geleden gesloopt. Succes met uw doorslaggevende democratische beslissing.

 3. Van mij krijgen ze geen (onbetaalde) ideeën meer. Herinner mij het inspraak fiasco met dat ding bij het station!

 4. Prima woning voor RB ,en dan zonder internet aansluiting .Zullen zijn huidige buren ook meteen een feestje vieren dat die zeikerd ophoepelt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: