Cultuur/NatuurHollands Kroon

Staatsbosbeheer zoekt leden voor nieuw gebruikersplatform Robbenoord- en Dijkgatbos

Advertentie:

Hollands Kroon – Dit najaar start Staatsbosbeheer met het nieuwe gebruikersplatform voor het Robbenoord- en Dijkgatbos. Leden van het gebruikersplatform gaan meedenken en -praten mee over zaken als beheer, natuurwaarden, recreatie, toegankelijkheid, veiligheid en activiteiten in het bos. Voor het platform zoekt de natuurbeheerder mensen uit verschillende gebruikersgroepen die zich betrokken voelen bij het bos.

Staatsbosbeheer merkt aan reacties van bezoekers dat veel mensen zich erg betrokken voelen bij het Robbenoord- en Dijkgatbos. Op dit moment is er geen plek waar de verschillende gebruikers met elkaar en met natuurbeheerder in gesprek kunnen over zaken die er spelen. Het gebruikersplatform moet gaan voorzien in deze behoefte, zodat Staatsbosbeheer het beleid nog beter kan afstemmen op wensen die er vanuit de omgeving zijn.

Het gebruikersplatform wordt een vaste groep mensen die in een open sfeer met elkaar van gedachten wisselt. Staatsbosbeheer zoekt zoveel mogelijk verschillende gebruikers en omwonenden van het gebied. Onder gebruikersgroepen wordt bijvoorbeeld verstaan: wandelaars, leerkrachten, leden van natuurgroepen (IVN, KNNV), vogelwerkgroepen, ruiters, hondenbezitters, fietsers, mindervaliden, jonge gezinnen, jongeren, ouderen, mtb-ers en meer.

Leden
Leden van het platform hebben direct contact met de boswachters en kunnen actief meedenken en praten over zaken die spelen in het bos. Ook nieuwe ideeën zijn welkom. Elke bijeenkomst zullen de boswachters ook vertellen over actuele zaken die spelen en het werk van Staatsbosbeheer. Daarnaast komen leden in contact met medegebruikers. Samen helpen leden van het platform mee om het bos nog mooier te maken voor bezoekers.

Interesse
Wie lijkt het leuk om deel te nemen? Stuur voor 7 september een e-mail naar Mikal Folkertsma, boswachter publiek voor de Kop van Noord-Holland via m.folkertsma@staatsbosbeheer.nl met introductie en een motivatie waarom de interesse voor het deelnemen aan het gebruikersplatform.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button