Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Fort Kijkduin komt tot leven op Fortenfestival

Adverentie

Huisduinen – Het jaarlijkse Fortenfestival keert zaterdag 2 september terug naar het Fort Kijkduin. Dit Napoleontische fort uit 1811 opent zijn poorten voor een evenement vol activiteiten.

Bezoekers van jong tot oud kunnen op het Fortenfestival deelnemen aan een breed scala aan activiteiten. Zo zijn er soldaten en wasvrouwen uit de Franse tijd en kunnen kinderen op ontdekking door het fort met een aquariumspeurtocht, een broodje bakken met een soldaat of leren boogschieten. Ook zijn er visvoerrondleidingen, spelletjes te spelen en natuurlijk kan een bezoekje aan de nieuwe expositie rondom het Noordzeeaquarium niet uitblijven. Om 12:00, 14:30 en 16:00 uur wordt het kanon afschoten door het Franse leger tussen de bastions. De historische sfeer wordt erin gebracht door accordeongroep Blikker Balgen.

Daarnaast zit Fort Kijkduin nog steeds in de race om het “Mooiste Fort van Nederland.” Inmiddels hebben honderden mensen hun stem al uitgebracht en daardoor is het fort in de top vijf geëindigd. Stemmen kan nog tot en met 31 augustus via www.mooistefort.nl. Fort Kijkduin is ook genomineerd voor het ‘Leukste Uitje’ van de provincie Noord-Holland bij de ANWB. Stemmen kan nog tot en met 29 oktober via www.anwbleuksteuitje.nl/fort-kijkduin.

Aanvang
Fort Kijkduin is een verdedigingswerk met een historisch museum, een Noordzeeaquarium en een sfeervol museumcafé met uitzicht op zee. Het Fortenfestival vindt zaterdag 2 september tussen 10:00 en 17:00 uur plaats.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button