Hollands KroonUitgaan

Speciale Floraviering in de Michaëlskerk

Adverentie

Den Oever/Oosterland – Tijdens de Flora- en Visserijdagen, die dit jaar worden gehouden van vrijdag 1 tot en met maandag 4 september, is het een goed gebruik dat op zondag een feestelijke viering wordt gehouden in de Michaëlskerk in Oosterland. Ook dit jaar is weer een viering. Deze Floraviering draait om een sprookje van de gebroeders Grimm “De visser en zijn vrouw”. Het stel leeft in grote armoede en heeft veel te wensen. Totdat de visser een sprekende bot vangt, die een betoverde prins blijkt te zijn en wensen kan vervullen. Gaandeweg komt tot uiting dat daarin ook te ver kan worden gegaan.

Dit alles wordt gespeeld in de taal van deze tijd en afgewisseld met bijpassende en meezingbare liederen. Deze worden gezongen door het Museumkoor. Dat wordt voor deze gelegenheid geleid door Marco Mosk. Voor instrumentale begeleiding wordt gezorgd door Jan Dekker (orgel), Annet de Groot (contrabas) en Wieringens muzikaalste visserman, Jan Rotgans (accordeon).

Den Oever is een vissersdorp zonder kerk, maar een kilometer ten westen daarvan ligt Oosterland, met zijn monumentale, twaalfde-eeuwse Michaëlskerk. Die vervult de kerkfunctie voor beide dorpen.
De viering begint zondag 3 september om 10:30 uur. Een kwartier van tevoren worden de liederen met de kerkgangers doorgenomen, zodat de bezoekers tijdens de viering wat gemakkelijker mee kunnen zingen. Er wordt tweemaal gecollecteerd, voor het behoud van de kerk en voor de activiteiten. Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een kopje koffie of thee. En limonade voor de jongste bezoekers. Parkeren kan aan de Keijzerspoeldijk op 100 meter van de kerk.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button