KNRM Den Oever redt opvarenden

Den Oever – Het KNRM-station Den Oever werd woensdag aan het eind van de middag gealarmeerd in verband met een omgeslagen catamaran op de Waddenzee, op ongeveer 500 meter afstand van het Monument op de Afsluitdijk. De Kustwacht wist daarbij te melden dat drie personen aan boord waren, van wie er twee te water waren geraakt. Een van de opvarenden zou een hoofdwond hebben opgelopen. Voor de zekerheid werd ook een ambulance opgeroepen.

Bij aankomst van de Johanna Margareta, de reddingboot van het station Den Oever, stonden twee van de opvarenden op een drijver van het omgeslagen vaartuig, een derde bevond zich in het schip. De drie mannen werden aan boord van de Johanna Margareta genomen en omdat zij snel afkoelden, werd direct koers gezet naar Den Oever. Op het KNRM-station stond de ‘walploeg’ klaar om de drie over te nemen en te laten opwarmen in het boothuis.

De Johanna Margareta ging weer terug naar de catamaran. Die werd met hulp van het mosselvaartuig WR-10 overeind gezet en naar de Waddenhaven gesleept. Nadat de drie opvarenden waren opgewarmd, hebben zij hun schip weer overgenomen.

Mobiele versie afsluiten