Den Helder

Mantelzorgers Zorg de Baas

Den Helder – In de cursus Zorg de Baas draait het om de mantelzorger. In alle hectiek van het dagelijks leven, de zorg, het werk, vergeten zij soms naar zichzelf te kijken. Zorg de Baas is een succesvolle cursus, die mantelzorgers leert hoe zij zélf controle krijgen over hun zorgsituatie. Het Mantelzorgcentrum start maandag 5 oktober met een nieuwe serie van vier gratis bijeenkomsten.

Zorg de Baas bestaat uit vier delen. Tijdens de cursus leren mantelzorgers hun eigen kracht te gebruiken. Mantelzorgers versterken hun rol en positie, waardoor er een evenwichtige balans ontstaat in het zorgen voor hun naaste en het zorgen voor zichzelf. Met natuurlijk hulp van onder andere het Mantelzorgcentrum binnen handbereik. Thema’s die tijdens de cursus naar voren komen zijn: de positie van de mantelzorger, eigen kwaliteiten, grenzen aangeven, draagkracht en draaglast.

Aanmelden
De eerste bijeenkomst is op maandag 5 oktober van 13:00 tot 15:30 uur. De volgende bijeenkomsten zijn op 19 oktober, 2 en 16 november. Alle bijeenkomsten zijn in Multifunctioneel Centrum Boerderij De Schooten, Gravin van Waardenburglaan 22 in Den Helder. De bijeenkomsten zijn gratis voor mantelzorgers uit de regio Den Helder dankzij subsidie vanuit de gemeente. Aanmelden is verplicht en dat kan via info@mantelzorgcentrum.nl.

Voor meer informatie over deze of onze andere activiteiten kunnen mantelzorgers bellen met het Mantelzorgcentrum via 0224 – 74 50 59 of een mail sturen naar info@mantelzorgcentrum.nl. Op mantelzorgcentrum.nl staat een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button