Den HelderJeugd

Ontdekken op de Lego Werf

Adverentie

Den Helder – Op Willemsoord opent binnenkort de Lego Werf. Een walhalla voor kinderen waar ze naar hartenlust kunnen experimenteren met technisch Lego. Een loods van 550 vierkante meter vol Lego. Per dag is er binnenkort ruimte voor vier schoolklassen om tijdens een dagdeel kinderen via Lego kennis te laten maken met allerlei vormen van techniek.

Bij binnenkomst worden kinderen volledig vrijgelaten om in verschillende ruimten te ontdekken welke techniek ze aantrekkelijk vinden. Elke ruimte vertegenwoordigt een van de zeven werelden van techniek, met de bijbehorende dozen lego. De ruimten zijn door lokale bedrijven geadopteerd. Zo adopteerde DH Support Service legodozen op het gebied van windenergie en nautische techniek. De marine ging ook meteen enthousiast aan de slag door een kopie van hun nieuwste schip, de Den Helder, met Lego na te bouwen. Een gevaarte van twee en een half meter lang, dat kinderen ter plekke weer kunnen nabouwen. Er is ook een ruimte voor kinderen die ontwerpen leuk vinden, geadopteerd door verschillende designbureaus uit de regio. Hier kunnen kinderen hun fantasie helemaal de vrije ruimte geven en nieuwe technieken uitproberen.

Brede samenwerking
De Lego Werf is ontstaan uit een samenwerking tussen lokale bedrijven, de marine en scholen in de regio. Raymond Groen, zelf eigenaar van technisch trainingsbedrijf ZeestadStaal, bedacht het idee tijdens een aflevering van Lego Masters, “ik kreeg toen een ingeving dat een permanente ruimte met allerlei soorten Lego wel eens heel goed zou kunnen werken om kinderen hun technisch talent te laten ontdekken.”

Groen investeerde er eigen geld in en ging de boer op om scholen enthousiast te krijgen. “Al gauw kreeg ik vijf regionale mbo-scholen en 11 basisscholen mee. Dan praat je al over ruim duizend kids. En dat was weer een aantrekkelijk gegeven voor veel bedrijven in de regio om zich aan het initiatief te verbinden. Zo kwam het balletje aan het rollen. We legden geld bij elkaar om een ruimte in te richten en de nodige Lego aan te schaffen.”

Met de klas aan de slag
De Lego Werf opent eind oktober haar deuren voor alle deelnemende scholen. In eerste opzet richt het initiatief zich vooral op basisschoolgroepen zeven en acht en de keuzejaren van het voortgezet onderwijs, klassen 2 en 4. Deelnemende scholen kunnen gebruikmaken van de ruimte door een dagdeel te boeken in de online agenda.

Ook scholen uit andere regio’s zijn welkom om aan de Lego Werf deel te nemen. Neem daarvoor contact op met Raymond Groen via 06 215 902 10 of info@zeestad-staalproducten.nl. Verdere informatie is te vinden op de website of Facebookpagina van Lego Werf.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button