Hollands KroonSchagen

Home-Start heeft weer plaats voor nieuwe vrijwilligers

Hollands Kroon – Sinds 2014 wordt Home-Start, door GGD Hollands Noorden, met succes uitgevoerd in Hollands Kroon en Schagen. Home-Start geeft opvoedondersteuning aan ouders met kinderen tot en met 17 jaar. Ook aanstaande ouders vanaf 28 weken zwangerschap kunnen ondersteuning krijgen. Home-Start heeft al heel veel gezinnen ondersteund en is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Eind oktober start er weer een nieuwe cursus voor vrijwilligers!

Home-Start is een programma voor opvoedondersteuning voor gezinnen met kinderen tot en met 17 jaar, maar ook voor (toekomstige) ouders vanaf 28 weken zwangerschap. Het ‘goud’ van Home-Start zijn de vrijwilligers. Zij ondersteunen het gezin bij de opvoeding van de kinderen en bieden praktische hulp en vriendschap. Ouders ervaren dit meestal als heel prettig. Ze kunnen bij de vrijwilliger, vaak een ervaren moeder (of vader), hun verhaal kwijt. Vaak worden gezinnen op het bestaan van Home-Start gewezen door het consultatiebureau, het wijkteam of een andere organisatie. Ouders kunnen zelf ook Home-Start aanvragen.

José Blom: “Home-Start richt zich op ouders. Het achterliggende idee is dat kinderen erbij gebaat zijn als hun ouders met zelfvertrouwen in het leven staan en goede relaties met anderen hebben. Home-Start ondersteunt veel verschillende typen gezinnen en juist die verschillen maken het voor een vrijwilliger boeiend. In Nederland kunnen ouders in ongeveer 130 gemeenten bij Home-Start om ondersteuning vragen.”

Nieuwe vrijwilligers nodig!
Home-Start is weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers die wekelijks (1 dagdeel) een gezin bezoeken. Onze vrijwilligers zijn enthousiast over hun werk. Ze hebben het gevoel iets voor iemand te kunnen betekenen op een gelijkwaardige basis en de mogelijkheid echt in contact te komen met andere ouders die misschien heel anders in het leven staan. Vrijwilligers krijgen: een cursus, persoonlijke begeleiding, deskundigheidsbevordering, een reiskostenvergoeding en vrijwilligerswerk dat voldoening geeft. Eind oktober start er weer cursus voor vrijwilligers.

Lees het verhaal van vrijwilliger Ina op https://www.home-start.nl/hollands-kroon-schagen/lees-het-verhaal-van-melanie-ina-en-josé!

Informatie en aanmelden
Belangstellenden kunnen bellen/mailen naar José Blom, coördinator Home-Start, di, do en vr, T 06-13123333, E jblom@ggdhn.nl. Zie ook www.home-start.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button