Informatiepunten Digitale Overheid geopend

Hollands Kroon – Wethouder Mary van Gent heeft deze week het eerste Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Hollands Kroon geopend. Hier kan iedereen zonder afspraak terecht met vragen over de websites en digitale formulieren van de overheid.

Er zijn steeds meer zaken die via internet geregeld moeten worden. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van het rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is fijn als iemand je hierbij op weg helpt.

In de bibliotheek van Anna Paulowna gaf de wethouder een feestelijk startsein voor deze mooie dienstverlening. Het informatiepunt is in samenwerking met Wonen Plus Welzijn, de gemeente Hollands Kroon en de Hollands Kroonse Uitdaging tot stand gekomen. Ook in Wieringerwerf gaat een informatiepunt van start. Later volgen nog punten in de bibliotheken van Hippolytushoef en Niedorp.

Het IDO in de bibliotheek van Anna Paulowna is elke woensdag open van 10.00 uur tot 12.00 uur. In de bibliotheek van Wieringerwerf is kan iedereen op dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur terecht met vragen. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en de hulp is gratis.

Mobiele versie afsluiten