GR2022HK

Jongerenpartij Hollands Kroon wil de grootste worden

Advertentie:

Terdiek – Willem Bood gaat voor tien zetels en dat gaat hem lukken ook, zegt hij zelf. Toen hij vier jaar geleden met ruzie vertrok bij Senioren Hollands Kroon (SHK) kondigde hij het al aan: Hij komt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Hollands Kroon terug met een Jongerenpartij. Hij blijkt een man van zijn woord te zijn.

Op zijn pand in Terdiek hangt al sinds na de vorige verkiezingen een aankondiging van zijn deelname volgend jaar. Hij bekent daarbij wel lachend dat het een oude vlag van SHK is, met zijn eigen tekst er overheen geplakt. Ook op de achterruit van zijn auto staat het in grote letters: ‘Jongerenpartij Hollands Kroon’. Dit zullen zeker niet de enige campagnemiddelen zijn voor de nieuwste partij in de gemeente, Bood wil groots gaan uitpakken: “Wij gaan flink investeren in de campagne. Veel meer dan die andere partijen. In februari gaan we een popconcert organiseren in Nieuwe Niedorp, in dorpshuis Prins Maurits. Met muziek, echt voor jongeren. En tussendoor zal ik dan iedereen toespreken.”

De vlag op het pand van Bood.
Zo’n toespraak is voor Bood geen moeite. Hij heeft naar eigen zeggen in de gemeenteraad van Wenen vaker redes van anderhalf uur gegeven. Met die ervaring zal hij ook in politiek van Hollands Kroon grote stappen gaan zetten: “Ze kunnen tegen mij niet op hoor, die raadsleden. Veel zitten er ook alleen maar voor het geld, maar voor mij is dat niet nodig, dat heb ik namelijk al.” Als het aan Bood ligt gaat hij overigens niet als raadslid aan de slag, maar wordt hij meteen wethouder. “Ik schat dat wij tien zetels krijgen, dan mag ik drie wethouders aanstellen. Dat ben ik dan, mijn vrouw, en nog een derde.” Wie die derde is moet later blijken, Bood is nog druk op zoek naar jongeren die op de kieslijst willen staan. “Er zijn er al heel veel die aangeven op ons te gaan stemmen, dat weet ik uit peilingen, maar veel willen niet zelf op die lijst.”

De steun van de Jongeren poogt Bood te verkrijgen met zijn ideeën voor goedkope woningen en het realiseren van buurthuizen en ontmoetingsplekken. Ook heeft hij ambitieuze plannen voor het maken van een ziekenhuis in Slootdorp of Wieringerwerf. “Er zijn veel te weinig betaalbare woningen en de zorg is hier in de regio helemaal uitgekleed”. In de rol van wethouder denkt Bood hier wel verandering in aan te kunnen brengen. Hij verzoekt de inwoners van Hollands Kroon goed op te letten de komende maanden: De campagne van de Jongerenpartij komt vanaf januari echt naar hen toe: “Momenteel ben ik nog afwisselend hier en in Oostenrijk, maar als ik hier straks helemaal gesetteld ben kunnen we beginnen.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button