Hollands Kroon

Bestemming voor beeld Barry

Advertentie:

Den Oever – Er is overeenstemming bereikt over de bestemming voor het in begin augustus opgeviste beeld ‘Barry’ die landelijke bekendheid verwierf. Archeologie West-Friesland neemt het beeld in bruikleen door middel van een bruikleenovereenkomst en later komt het in een vitrine in de havenboet op de Oeverse haven. De bemanning van de WR 22 stond begin augustus nog volop in de belangstelling van de landelijke pers nadat bekend was geworden dat zij een houten boegbeeld hadden opgevist.

Bij aankomst in de haven van Den Oever stond de gehele landelijke pers en andere belangstellenden waaronder wethouder Lilian Peters en archeoloog Michiel Bartels te wachten om het beeld te zien. Een Leidse studente komt het in november ophalen en dan gaat het naar Amersfoort of Groningen waar zij kosteloos een kleuronderzoek gaat doen. Verder maakt zij tekeningen en scans en blijft het beeld zoveel mogelijk onder water. Na onderzoek komt het beeld ‘Barry’ in de havenboet op de kade van Den Oever te staan. Het komt in een goed afgesloten glazen vitrine te liggen en Nautisch Erfgoed Wieringen zorgt voor een mooi bord met duidelijke uitleg.

Zie ook: www.regionoordkop.nl/04/08/2022/krijger-met-frygische-muts-in-den-oever-aan-land-gebracht-video/

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button