Hollands Kroon

Bijeenkomsten Wereld Alzheimer Maand

Advertentie:

Hollands Kroon – De maand September is Wereld Alzheimer Maand. Deze maand vragen overkoepelde organisaties meer aandacht voor dementie, omdat mensen nog altijd niet goed weten hoe ze moeten reageren als ze bijvoorbeeld een verward persoon tegenkomen op straat. De meeste mensen met dementie hebben moeite om goed mee te draaien in de maatschappij. Ze komen hierdoor steeds minder de deur uit.

Wat als ik vergeet waar mijn huis staat of waar ik mijn auto geparkeerd heb? Wat is dementie eigenlijk en wat zijn de symptomen? Hoe ga je om met iemand die dementie heeft? Veel mensen lopen rond met vragen en daarom worden er binnenkort bijeenkomsten georganiseerd over vergeetachtigheid en dementie. Deze bijeenkomsten zijn tot stand gekomen door deelnemers aan het Netwerk Dementievriendelijke Gemeente Hollands Kroon. Ze zijn voor iedereen toegankelijk die interesse heeft in het onderwerp.

De bijeenkomsten vinden plaats op:
Maandag 26 september om 14:00 uur in het Vikingschip Den Oever
Dinsdag 27 september om 14:00 uur in Kroonwaard Middenmeer
Vrijdag 30 september om 10:30 uur in Keijzershoff Anna Paulowna
Woensdag 12 oktober om 10:30 uur in Cultuurhuis de Kolk in Lutjewinkel

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button