Den HelderVideo

Blije kinderen duiken in Heersdiep’s 10-jarig jubileum! (video)

Adverentie

Den Helder – Al tien jaar lang wordt er gezwommen in zwembad Heersdiep. Het jubileum werd een week lang gevierd en werd zondag groots afgesloten. Wethouder Camara opende de dag, waarna iedereen gratis kon zwemmen en meedoen aan de activiteiten en workshops.

In 1971 was er voor het eerst een zwembad in Den Helder met de Schots. In 2003 kwam de stichting tot een keuze om het zwembad te laten renoveren of over te gaan tot een nieuw zwembad. Na jaren lang beraad, werd in 2010 de beslissing genomen om een nieuw zwembad te laten bouwen. Drie jaar later kon het zwembad voor het eerst in gebruik worden genomen en kreeg de naam Heersdiep. In het zwembad worden veel verschillende sporten beoefend, zoals waterpolo en wedstrijdzwemmen. Ook de Koninklijke Marine en de Reddingsbrigade maken gebruik van de faciliteiten.

Een nieuwe attractie
Nu tien jaar later kon er feest worden gevierd met het jubileum. Na een week lang activiteiten kon zondag iedereen gratis zwemmen. “Het is AJD: Alle Jezus Druk”, aldus voorzitter Wieling. Naast het duiken konden de kinderen boogschieten, was er een waterkanon en meedoen aan de kinderdisco. Ook waren er workshops van de Reddingsbrigade en de waterpolo. “We willen dat iedereen meedoet en belangstelling tonen voor de sporten van onze verenigingen.” De opening van de slotdag werd gedaan door wethouder Camara en ontving een check met de nieuwe attractie voor het zwembad. “We gaan een stuk terrein inrichten met een heuvel, waterloop, een wiebelloopbaan, maar vooral het wak van een Piratenschip van de oude Bertus de grijze.” Deze winter start de bouw van het project en zal in mei volgend jaar klaar zijn.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button