Cultuur/Natuur

Gitarist Gijs Lemmen in de Keesschuur

Adverentie

Hollands Kroon – Gitarist Gijs Lemmen is bekend van The Tumbleweeds en studiowerk voor onder meer Boudewijn de Groot en Ilse de Lange en treedt zondag 1 oktober op in de Keesschuur.

Gijs Lemmen bezit een niet te onderdrukken passie voor gitaren en muziek. In 2019 trok hij met zijn instrumenten langs een aantal kleine theaterzaaltjes van Nederland met het instrumentale gitaarprogramma: ‘Guitarpicking & Style Facts’. Door het geslaagde verloop van bovengenoemd programma is inmiddels besloten dat er in het seizoen 2023 een vervolg komt van ‘Guitarpicking & Style Facts’. In deze editie is tevens een item met extra muziekgast toegevoegd. Deze toegevoegde waarde geeft een extra boost in de afwisseling van het programma. Als vaste ondersteuning is ook Elly Swets ( basgitaar) weer van de partij.

Guitar/Fingerpicking is een gitaarstijl waarbij melodie, ritme & bas tegelijkertijd op de gitaar worden gespeeld. Men zou kunnen stellen: de manier waarop de piano wordt bespeeld, maar dan op gitaar. De stijl levert bij uitstek echte luistermuziek op in de traditie van bijvoorbeeld Chet Atkins. In dit programma wordt tevens meer verteld over deze speelstijl.

Gijs Lemmen speelde in de jaren ’70 bij de formatie The Tumbleweeds waarmee de nummer 1 hit ‘Somewhere Between’ werd bereikt. Van daar uit ontstond het studiowerk voor onder andere Boudewijn de Groot en Ilse de Lange. Ook werden later een aantal solo-albums gerealiseerd.

Het optreden begint om 14.00 uur
Atelier open 13.00 uur
Adres Keesschuur: Middenweg 9b, Anna Paulowna.
Toegang vrij. Er hangt een dank-je-wel-bus bij de uitgang.
Vriendelijk verzoek om zoveel mogelijk te parkeren bij de begraafplaats, op 5 minuten loopafstand.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button