Sport

HCSC deze keer niet goed genoeg

Adverentie

Den Helder – HCSC is het seizoen gestart met een uitnederlaag tegen EDO. Het team van trainer Michel Kakisina moest in de derde klasse haar meerdere erkennen tegen de oud-profclub (periode 1955-1971).

Goede resultaten
Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen bij HCSC: “we hebben in de voorbereidingsperiode goede resultaten geboekt. We hebben laten zien dat als iedereen in vorm is we ver kunnen komen. Dat was vandaag helaas niet het geval.”

Drie grote kansen
In de openingsfase van de wedstrijd werd er nog goed gespeeld: “EDO heeft een goed team echter wij zijn wat betreft individuele klasse beter. Er kwamen al snel kansen. Patrick Vet verscheen na een fraaie actie alleen voor de doelman. Hij raakte echter met links de bal terwijl dat veel verstandiger was geweest met zijn andere voet. Daar zit veel meer kracht in. Daarna kwamen er nog twee kansen echter de afwerking viel tegen. Uit het niets kon de thuisploeg na ongeveer vijfentwintig minuten scoren.” In de pauze wisten de jongens dat ze een redelijke eerste helft achter de rug hadden.

Balverlies
Helaas voor de meegereisde fans van HCSC viel het team van Kakisina ver terug: “we kwamen beduidend minder uit de kleedkamer. Het was allemaal te passief, en we maakten het de tegenstander te makkelijk.” Te vaak werd er balverlies geleden. En ook de wisselspelers brachten minder dan Kakisina had verwacht. Tien minuten voor tijd kon EDO na een goed opgezette aanval 2-0 scoren. De resterende minuten gebeurde er weinig meer. “Het is jammer dat we zo slordig waren. Een onnodig verlies, en vervelend dat we zo zijn gestart.” HCSC speelt zaterdag 30 september thuis tegen Reiger Boys, aanvang 14.30 uur.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button