Uitgaan

Ontdekkingstocht door herfstlandschap bij Den Helder

Advertentie:

De herfst is een prachtig seizoen voor heerlijke wandelingen. Op dinsdag 5 november van 9.30 uur tot 12.00 uur kan een ieder samen met een gids van Landschap Noord-Holland er op uit trekken.

Vanaf het vertrekpunt wandelen naar de Noordduinen, een duingebied ten zuiden van Den Helder. Dit gebied staat bekend als ‘grijze duinen’, een natuurtype waarbij mossen en korstmossen de duinen een grijze gloed geven. Bijzonder en prachtig om te zien naast alle andere herfstkleuren. Grote kans om ook konijnen te zien. Het aantal is helaas door ziektes sterk verminderd, maar toch zijn sporen van dit kleine zoogdier goed zichtbaar.

De gids vertelt onderweg over de werkzaamheden die gedaan moeten worden in dit natuurgebied om planten- en diersoorten, die hier van nature voorkomen, in stand te houden. Het wordt een flinke tocht, dus trek goede wandelschoenen aan en neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg. Zin om mee te gaan? Reserveer dan nu een plek.

Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11
Kosten: regulier € 7,00, voor donateurs € 4,00
Graag reserveren via www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button