Sport

Dubbelslag voor Denise Betsema

Texel – De Texelse Denise Betsema deed zaterdagmiddag goede zaken in het Belgische Ruddervoorde. Met winst kwam ze over de finish en nam daardoor ook nog de leiding in het toonaangevende Superprestigeklassement. De wereldkampioene Lucinda Brand kwam niet verder dan een vijfde klassering en moest daardoor de leiding in de Superprestige afstaan.

Al in het begin van deze cyclecross liet Betsema zich vooraan zien. Halverwege had ze een voorsprong van 23 seconden op de nummer twee, Annemarie Worst. Op de finish was dit uitgelopen tot 43 tellen. De meeste voorsprong behaalde ze in de ‘zandbak’, haar favoriete bezigheid in het veld.

Betsema maakte de afgelopen weken haar slogan “Denies overseas” waar. Ze reed drie crossen in de Verenigde Staten en was daar ook voorin te vinden. Zondag rijdt ze in het Belgische Zonhoven voor het Wereldbekerklassement, waar in het deelnemersveld van 50 starters de complete wereldtop aan de start komt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button