Sport

VZV na overwinning definitief derde in Eredivisie

Advertentie:

’t Veld – VZV heeft indruk gemaakt door als derde te eindigen in de Eredivisie. Het team van trainer Edwin Janssen versloeg PSV overtuigend met 36-26.

Na een week met verschillende slechte berichten was VZV toe aan succes. Eerder werd in het bekertoernooi verloren van SEW en ook het onverwachte vertrek eind dit seizoen van trainer Janssen was een klap. De winst tegen PSV maakte veel goed.

Het duel tegen PSV begon moeizaam, maar na ongeveer een kwartier werd het spel beter. Met rust stond het 15-12, mede door vijf goals van uitblinkster Lisa Hölscher. Na de pauze speelde VZV bijzonder energiek en liep het steeds verder uit op PSV. Zo won de ploeg uit ’t Veld met 36-26. Daarmee is de derde plaats veilig gesteld voor VZV.

Play-offs
16 maart beginnen de play-offs van het Nederlands Handbal Verbond. In die reeks van zes wedstrijden neemt VZV het achtereenvolgens op tegen SEW, Kwiek Raalte en Handbal Venlo. Op 11 mei eindigt die ronde, waarna er nog plaatsingswedstrijden zijn die de klassering definitief maken. VZV zal met twee punten die eerste reeks wedstrijden aanvangen. Venlo met drie, Kwiek met één en SEW met nul. Dat zijn de beloningen voor prestatief goed gedrag in de eerste 22 wedstrijden van het handbalseizoen.

Doelpunten VZV: Lisa Hölscher 11, Pien van der Geest 8, Meike Kruijer 4, Renée Kolken 6, Esma Staal 3, Meike van Splunter 2, Carmen van der Kroon 1, Anna Buter 1.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button