Den HelderJeugd

Meertalige voorleesdag groot succes

Den Helder – Tijdens de meertalige voorleesdag in School 7 werd zaterdag in vijftien verschillende talen voorgelezen. Zo hoorden de kinderen naast het Nederlands onder meer Fries, West-Fries, Portugees, Oekraïens, Engels, Russisch, Pools, Frans en Spaans. Ook werd er voorgelezen in Gebarentaal. Met de grote opkomst was de eerste meertalige voorleesdag een succes te noemen.

De vrijwilligers lazen allemaal voor uit hetzelfde boek: “De leeuw in de muis” van Rachel Bright. Dat verhaal gaat over een muisje dat zich niet gezien voelt en in de leer gaat bij een leeuw om moedig te worden. Maar dan ontdekt hij dat ook de stoere leeuw een bang muisje in zich heeft. Kortom, een verhaal dat voor iedereen herkenbaar is, ongeacht de taal.

In de eigen taal
Veel kinderen worden meertalig opgevoed. Bijna twintig procent van alle inwoners van Den Helder heeft een migratie-achtergrond. Vaak denken ouders dat ze in het Nederlands moeten voorlezen, maar dat is een misverstand. Voorlezen in de eigen taal is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling van kind(eren). Dat maakt het makkelijker om later ook andere talen sneller te beheersen, zoals bijvoorbeeld het Nederlands.

KopGroep Bibliotheken zal in de toekomst vaker meertalige voorleesactiviteiten organiseren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button