Den HelderJeugd

Den Helder wil jeugd helpen met nasleep corona

Advertentie:

Den Helder – Den Helder heeft via het Rijk €280.000,- beschikbaar gekregen om te besteden aan het ondersteunen van jeugd bij de nasleep van de coronapandemie. Via ingesprek.denhelder.nl en Scholen aan Zee wil de gemeente eerst ideeën ophalen. Het geld van de Rijksoverheid komt uit het Nationaal Plan Onderwijs (NPO).

Sommige kinderen, jongeren en gezinnen hebben last van de gevolgen van de coronamaatregelen en de pandemie. Zo blijkt uit onderzoek van GGD Hollands Noorden dat ernstige psychische klachten bij jongeren zijn toegenomen. De gemeente wil nu bijdragen aan het verminderen van deze last. Daarom gaat het bestuur allereerst op zoek naar ervaringen en ideeën van ouders, verzorgers en jongeren zelf. Via een enquête op ingesprek.denhelder.nl worden specifiek de ouders gevraagd om tips. In de enquête wordt onder andere aan de ouders gevraagd welke problemen zij bij hun kinderen hebben gezien en of de kinderen minder of meer sporten of naar feestjes gaan.

“Op basis van de reacties kijken we wat we samen met de ouders kunnen doen voor onze jeugd”, zo schrijft de gemeente. Daarop wordt ook getoond hoe het geld van het Rijk precies wordt ingezet. Via Scholen aan Zee worden alle jongeren betrokken. Volgens wethouder Pieter Kos komt zo het geld op de plekken waar het echt nodig is. De enquête kan tot 7 november worden ingevuld. Daarna volgt het proces om te komen tot een top drie. De gemeente hoopt deze begin 2023 in de praktijk te brengen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button