Hollands Kroon

Hospice Het Tweede Thuis organiseert 5 en 6 augustus open dag

Advertentie:

Westerland – Hospice Het Tweede Thuis gaat na een voorbereidingstijd van acht jaar bijna open. Bezoekers zijn 5 en 6 augustus welkom om een kijkje te komen nemen in het gloednieuwe gebouw aan de Westerlanderweg 11.

De officiële opening zal plaatsvinden onder een kleine groep genodigden. Het is onmogelijk om alle mensen uit te nodigen, die meegewerkt hebben aan de totstandkoming van dit project. Om iedereen de gelegenheid te geven een indruk te krijgen van Het Tweede Thuis, worden er twee open dagen georganiseerd. Zaterdag 5 augustus van 13:00 tot 16:00 uur en zondag 6 augustus van 10:30 tot 16:00 uur. De organisatie verzoekt bezoekers vriendelijk om geen bloemen mee te nemen. Wel kunnen zij een gift/donatie doen. Parkeren kan bij het Lutjestrand.

Bij Het Tweede Thuis wordt naast hospicezorg ook een thuis geboden aan gasten die een korte periode willen verblijven, bijvoorbeeld na een intensieve behandeling. Daarnaast biedt Het Tweede Thuis respijtzorg voor het tijdelijk ontzorgen van de mantelzorger.

Afscheidshuis
Op het terrein van het Tweede Thuis staat ook het afscheidshuis. Hier zijn drie sfeervol ingerichte kamers, waar de overledene kan worden opgebaard. Het zijn 24-uurs kamers, om in alle rust nog een aantal dagen samen te zijn. Tevens is er een ruimte om een condoleance bijeenkomst te houden of met een klein gezelschap afscheid te nemen van de overledene.

In het Tweede Thuis is 24 uur per dag een verpleegkundige aanwezig, die samen met de vrijwilligers de gasten verzorgt. Vrijwilligers zijn het hart van Het Tweede Thuis. Zij zijn onmisbaar in de zorg voor de gasten. Geïnteresseerden voor een vrijwilligersfunctie kunnen zich aanmelden via de website van Het Tweede Thuis.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button