Cultuur/NatuurHollands Kroon

Evenemententerrein IJsbaan Kolhorn klaar voor de start

Kolhorn – Met een subsidie van de Hollands Kroonse Uitdaging ligt de IJsbaan van Kolhorn er weer startklaar bij. Eind september is de baan gerenoveerd, gespoten, glad en vlak getrokken en ingezaaid. Dankzij de werkzaamheden ligt de ijsbaan er keurig strak bij en krijgt de nieuwe grasmat vorm.

In overleg met de experts wordt de kunstmest in het voorjaar opgebracht, zodat er dan sterkere groei is ook om eventueel onkruid te overwinnen. De ijsbaan is een plek waar niet alleen geschaatst kan worden tijdens vorstperiodes, maar waar veel meer dingen georganiseerd worden. Het is een belangrijke ontmoetingsplek voor het dorp Kolhorn en omgeving.

Voor het verbeteren van de ondergrond vroeg stichting Kolhorn Vooruit met succes een incidentele subsidie aan bij de Hollands Kroonse Uitdaging. De Hollands Kroonse Uitdaging is een initiatief dat verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties samenbrengt met het lokale bedrijfsleven en organisaties. Doel is om de welvaart in Hollands Kroon te bevorderen. Om de kosten te kunnen betalen heeft Kolhorn Vooruit met succes hulp gevraagd van Windpark Waardpolder, Windmolens Groetpolder en de Hollands Kroonse Uitdaging. Daarnaast heeft Loonbedrijf Martien Jimmink uit Kolhorn een belangrijke bijdrage geleverd.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button