Den Helder

Plannen voor villapark ‘Zuyd Duyne’ ter inzage

Den Helder – Het voorontwerpbestemmingsplan voor de realisatie van 35 vakantievilla’s op de plek van camping de Donkere Duinen ligt de komende zes weken ter inzage. Dat heeft het college van de gemeente Den Helder bekend gemaakt. In het behoefteonderzoek van ZKA Leisure Consultants krijgt het nieuwe villapark de naam ‘Zuyd Duyne’.

Het plan is, tenminste wat de belangrijkste aspecten betreft, ongewijzigd ten opzichte van hoe het in mei van dit jaar gepresenteerd werd door initiatiefnemer Kontour Vastgoed. De 35 vakantievilla’s zullen aan particulieren worden aangeboden vanaf een prijs van €700.000,- en ruimte bieden voor acht tot twaalf personen. Vanuit de gemeente wordt een verhuurverplichting opgelegd: De woningen mogen niet gebruikt worden voor permanente bewoning. Eigenaren mogen slechts een klein gedeelte van het jaar zelf in het huis verblijven.

De conclusie van de natuuronderzoeken is dat het plan, ondanks dat het gebied grenst aan Natura 2000, geen significante negatieve effecten heeft op de natuur. Ook zijn er geen andere bezwaren gevonden. Uit het behoefteonderzoek blijkt dat er voldoende vraag is naar luxe vakantievilla’s, al moet Den Helder als luxe badplaats nog wel een naam krijgen: “Den Helder scoort overwegend slecht in lijstjes van meest leefbare en aantrekkelijke gemeenten. Het aantrekken van een kapitaalkrachtige doelgroep is daarom geen gegeven”, aldus de onderzoekers. Zij adviseren de initiatiefnemers om het nieuwe villapark goed onder de aandacht te brengen en ervoor te zorgen dat er voldoende voorzieningen kunnen worden aangeboden door lokale ondernemers.

Het volledige plan ligt de komende zes weken online ter inzage. In die periode is het ook mogelijk om als inwoners te reageren. Vervolgens wordt het stuk vastgesteld door het college en kan het na een nieuwe bezwaartermijn van zes weken door naar de gemeenteraad.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

4 reacties

  1. “……al moet Den Helder als luxe badplaats nog wel een naam krijgen….”

    Haha, je zou ‘t niet zeggen.
    Wat een luchtfietserij weer.

  2. Tja natuurlijk moet Den Helder zich wel een beetje aanpassen aan de toekomstige dames en heren van stand die komen logeren in villapark “Zuyd Duyne”. Nu hebben we ze nog helemaal niets te bieden namelijk. Tjongejonge hahaha

  3. De vaste lasten van deze vakantiehuisjes komt neer op een kleine 5000 euro PER MAAND. Ben heel benieuwd wie er voor dat geld liever in Nederland gaat blijven. Of wacht; wie er voor dat geld naar Nederland gaat komen…??
    Dat publiek past niet in deze stad met haar heerlijk nuchtere mensen!!

  4. Het COA kan dat wel betalen hoor , die krijgen genoeg van de Nederlandse staat

Back to top button
%d bloggers liken dit: