Sport

Blankenzee en Jacobs klaar voor EK bowlen in Berlijn

Adverentie

Julianadorp – De European Championships of Champions (ECC) gaan vandaag (dinsdag 23 oktober) van start in Berlijn. Namens Team NL Bowling komen Denise Blankenzee (Julianadorp) en Mark Jacobs in actie. De ECC worden ook wel de EK voor landskampioenen genoemd. Iedere federatie kan twee nationale kampioenen uitzenden, één dame en één heer. Daarnaast mogen ook de titelverdedigers van het voorgaande jaar deelnemen. Daarom wordt België vertegenwoordigd door twee heren en Finland door twee dames.

In 2016 nam de 35-jarige Mark Jacobs uit Nieuwegein voor het eerst deel aan de ECC. In Tsjechië eindigde hij destijds op een tiende plek. Voor de 23-jarige Denise Blankenzee, die in Amerika studie en bowlen combineert op haar college, is het ook de tweede keer dat zij aan de ECC deelneemt. In 2019 werd Blankenzee direct derde en nam zij het brons mee naar huis vanuit het Turkse Ankara.

Singles Event
Alle deelnemers spelen 24 games kwalificatie, verdeeld over drie series op dinsdag, woensdag en donderdag. De top 16 na die 24 games speelt op vrijdag nog eens 8 games. De pinfall uit de voorgaande rondes gaat steeds mee. Na 32 games speelt de top 8 op zaterdag nog eens 4 games om te bepalen welke 4 heren en welke 4 dames na 36 games in totaal de medailles mogen verdelen op zaterdagmiddag.

Deze ECC kennen een primeur: voor het eerst wordt er een Mixed Doubles Event gespeeld. Op woensdag komen alle deelnemers als mixed double in actie. Het Mixed Event wordt direct beslist op basis van de 8 games die de doubles op woensdag samen gooien. Er zijn daarna geen finales. Het duo dat tijdens die 8 games het beste presteert, mag zich de eerste Europees kampioenen Mixed Doubles noemen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button