Hollands Kroon

Apollo 100 jaar actief in Den Oever (video)

Een harmonieorkest, dat leek de heren Bakker, Verfaille, Koorn en Spaander wel wat. Zo geschiedde dat in 1919 de eerste stappen werden gezet en het huidige orkest Apollo in Den Oever werd opgericht.

De eerste keer dat de vereniging op concours ging werd een derde prijs behaald in Medemblik. Later zouden nog vele prijzen volgen. In 1922 ontving de vereniging zijn eerste vaandel. Nu bestaan ze al 100 jaar. Volgens voorzitter Peter Houdijk is de reden van het eeuwfeest dat de vereniging goed met zijn tijd meegaat. Zo wordt het niet oubollig en blijven de jongeren ook komen.

Twee leden van de vereniging komen uit Baarn en Hoofddorp en de rest komt uit Hollands Kroon. Opvallend aan de muzikanten is dat zij geen uniformen dragen, maar een onderlinge dresscode hebben. Dit omdat uniformen een te grote belasting vormen op de kosten van de vereniging.

Zaterdag was er een goed bezocht jubileumconcert in het Vikingschip en zondag was er voor iedereen de mogelijkheid een expositie te bekijken met de 100-jarige geschiedenis van Apollo.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, hoofdredacteur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via hoofdredactie@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button