JuRo Unirek/VZV ook Voorwaarts de baas

JuRo Unirek/VZV heeft tegen Voorwaarts een dik verdiende overwinning behaald. Het op de gedeelde tweede plaats staande team van Rolf Schulte heeft de hele wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut gedomineerd.

Halverwege de eerste helft hadden al zes VZV-speelsters gescoord, waar Amber Zomerdijk zoals altijd weer uitblonk met geweldige reddingen in het VZV-doel. In de beginfase was VZV heer en meester en had al snel een ruime 2-8 voorsprong in handen. Na een time-out liep VZV steeds verder uit, door treffers van Esma Staal, Djazzmin Trabelsi (2x), Silvana Koppe en weer Esma Staal was de stand na twintig minuten 4-13 voor VZV.

Het lukte de thuisploeg verder om tot het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechters Ruud vd Horst en Fake Bralts in het spoor van het dominerende VZV te blijven. De thuisploeg verdubbelde hun aantal treffers en VZV scoorde ook nog vier keer door Kim Jimmink, twee keer Maud Kruijer en het laatste doelpunt voor rust door Silvana Koppe. Ruststand 8-17.

In evenwicht
Na de pauze hielden beide teams elkaar gedurende de eerste twintig minuten in evenwicht en waren het Dominique Koppe (3x), Lotte Prak, Silvana Koppe en Kim Molenaar die de VZV-doelpunten produceerden; 17-26. Voorwaarts scoorde weer direct, maar VZV nam door twee treffers van Lotte Prak, Lisa Vlug en een mooi doelpunt van Kim Jimmink rond vijf minuten voor het einde een afgetekende 20-30 voorsprong. De wedstrijd was echter allang gelopen en toch werd in de laatste vijf minuten nog zeven keer gescoord, drie keer door het team van coach Maurice Feringa en voor het team van Rolf Schulte scoorden nog Kim Molenaar, Kim Jimmink en Lisa Vlug, terwijl Kim Jimmink de laatste VZV-treffer voor haar rekening nam. Eindstand 23-34.

Doelpunten: Dominique Koppe 5, Lotte Prak 5, Maud Kruijer 4, Silvana Koppe 4, Kim Molenaar 4, Kim Jimmink 3, Djazzmin Trabelsi 3, Esma Staal 2, Lisanne Kolken 2, en Lisa Vlug 2.

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 7 december, JuRo Unirek/VZV tegen Westfriesland/SEW. De aanvang van deze streekderby is 19.00 uur in Sporthal ’t Zijveld. Om 20.45 uur wordt dit duel gevolgd door de Reserves van JuRo Unirek/VZV tegen Navique/SVBO DS.1.