Zeemacht

RTC72 te sterk voor de Zeemachtdames

De dames 2 van Zeemacht zaalvoetbal moesten vrijdagavond op bezoek in Zwaag bij RTC 72 VR1. Het plan voor deze wedstrijd werd voorafgaand aan de wedstrijd doorgenomen en coach Patrick Bachet had het team op scherp gezet. Dit was ook terug te zien in de eerste helft.

Ondanks de druk van RTC bleef Zeemacht voetballen. Kansen kwamen er aan beide kanten en het was RTC die het eerst een kans verzilverde, 1-0. Niet heel veel later was het RTC die de voorsprong vergrootte, 2-0. Zeemacht liet het er niet bij zitten en ging op jacht naar de aansluiting. Na een goedlopende aanval was het Romy Bakker die de bal over de doellijn schoot. Vlak voor rust had Zeemacht de verdiende aansluiting.

Na rust was het Zeemacht dat de thuisploeg terugdrong op eigen helft. De gelijkmaker liet ook niet lang op zich wachten. Door goed agressief spel en juiste loopacties was het Romy Bakker die de gelijkmaker maakte en haar tweede doelpunt van de avond. Het was helaas voor korte duur, want het goede spel van Zeemacht maakte plaats voor onnauwkeurigheid, waardoor het voor RTC eenvoudig was weer op voorsprong te komen. Zeemacht was verslagen en RTC maakte hier dankbaar gebruik van en liep eenvoudig uit. De eindstand werd uiteindelijk 8-2.

Donderdag 28 november neemt Zeemacht vr2 het in een uitwedstrijd op tegen Texel 94 VR1. Een dag later speelt Zeemacht VR1 voor de beker in sporthal de Brug tegen Team Alkmaar/Sportstars vr2. De wedstrijd begint om 20.10 uur.