Hollands Kroon

Politie doet onderzoek naar oorzaak brand boerderij Middenmeer

Middenmeer – De schade aan de boerderij aan de Tussenweg bij Middenmeer is groot. In de nacht van maandag op dinsdag brak rond middernacht brand uit in het pand, een dikke twee uur later was het vuur onder controle. Bij de resten van het pand stonden dinsdagochtend wagens van de Forensische Opsporing en de brandweer voor onderzoek naar de brand.

Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk. De afdeling Forensische Opsporing van de politie begon dinsdag rond 11.00 uur met een onderzoek in en om het pand. Onderzoekers gingen samen met de brandweer naar binnen om te kijken waar de brand zou kunnen zijn ontstaan en of er sprake zou kunnen zijn van brandstichting.

Het pand stond leeg, de ramen waren dichtgetimmerd met platen hout. Omdat er tijdens het blussen een tekort aan bluswater was, werd er meer assistentie opgeroepen. Rond 2.15 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button