Hollands KroonPolitiek

CDA stelt vragen over overlast station Anna Paulowna

Anna Paulowna – De fractie van het CDA heeft, via politieke vragen, het college B&W van de gemeente Hollands Kroon verzocht om iets te doen aan overlast en diefstal op het treinstation van Anna Paulowna. Volgens CDA raadslid Hans van Tongerlo is er sprake van rondhangende jeugd en geluidsoverlast. Ook is er vaak vandalisme aan auto’s en fietsen, met als dieptepunt het weekend van 13 op 14 november waarbij tientallen fietsen op de rails zijn gegooid.

Door afbeeldingen van het incident op het platform Dumpert heeft die gebeurtenis zelfs de landelijke pers gehaald. Er is uiteindelijk door een alerte machinist geen gevaarlijke situatie ontstaan, maar dit had natuurlijk goed gekund. Het zorgde tevens voor enorm veel vertraging. Dit alles brengt volgens het CDA nogal wat onrust teweeg bij reizigers en omwonenden. Velen durven hun fiets niet meer te stallen in de stations fietsenstalling en zoeken een plek in de buurt van het station.

Dit is natuurlijk niet wenselijk. Het CDA wil daarom graag weten of het college bekend is met de problematiek die zij beschrijven en wat zij al hebben gedaan om dit te verhelpen. Daarnaast verzoekt het CDA het bestuur om actie te ondernemen, al dan niet in samenwerking met Pro Rail, NS en de politie. Een mogelijke optie ziet de partij in de vorm van meer toezicht en het aanbrengen van camera’s.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button