GR2022HK

Jip Pankras lijsttrekker Senioren Hollands Kroon, wethouder Mary van Gent lijstduwer

Advertentie:

Hollands Kroon – De leden van Senioren Hollands Kroon (SHK) hebben de huidige fractievoorzitter, Jip Pankras, gekozen als lijsttrekker richting de verkiezingen in maart volgend jaar. Op plek twee staat nieuwkomer Kitty Pronk-Heisen uit Breezand en op de derde positie staat huidig raadslid Pim de Herder. Mary van Gent is lijstduwer, zij wil niet in de raad gaan zitten maar wel terugkomen als wethouder.

“Als ex-wethouder moet je naar mijn mening niet in de gemeenteraad willen zitten”, zo liet Van Gent aan het Noordhollands Dagblad weten. Afhankelijk van de verkiezingsuitslag zou ze wel graag terugkomen als wethouder. Ze zal zich ongetwijfeld dan weer gaan bezighouden met het sociaal domein. Van Gent heeft daarnaast tijdens de ledenvergadering aangegeven blij te zijn aangeeft met de groslijst, waar 3 vrouwen binnen de eerste 10 posities staan en waar verjonging aanwezig is.

Die verjonging staat onder andere op de tweede plek van de lijst. Kitty Pronk-Heisen uit Breezand komt nieuw binnen bij SHK en meteen op een hoge positie. Naast Pronk-Heisen staan er vier andere vrouwen op de lijst, waaronder oud gemeenteraadslid en bestuurslid van SHK Trudy de Kruijf. Lijsttrekker Jip Pankras is daarover tevreden: “Dat er minimaal twee vrouwen op een verkiesbare plaats staan, vind ik een uitstekende zaak.” Mede-oprichter van de partij Piet Bruijstens staat met Van Gent onderaan als lijstduwer. Huidige raadsleden Henk Koomen en Peter Meijer keren niet meer terug op de kieslijst.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button