Den Helder

Gemeente Den Helder verkoopt Zuyder-Horn aan Woningstichting

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft een afspraak gemaakt over de verkoop van appartementencomplex Zuyder-Horn aan Woningstichting Den Helder. In de afspraak is opgenomen dat de appartementen op termijn worden verduurzaamd. Ook wordt op termijn gekeken naar het uiterlijk van het appartementencomplex. De overdracht vindt eind 2023 plaats.

Omdat het verhuren van appartementen en woningen geen beleidstaak is van de gemeente, is de gemeente op zoek gegaan naar potentiële kopers. Hierbij is een overeenkomst gesloten met Woningstichting Den Helder. In 2021 heeft de gemeente al het aansluitende gedeelte van het pand, het voormalige stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg, aan Woningstichting Den Helder verkocht. Het complex Zuyder-Horn telt 63 appartementen. De huurders zijn middels een brief al geïnformeerd over de verkoop. Ze worden daarnaast op de hoogte gehouden door zowel de gemeente als de Woningstichting Den Helder.

Goede relatie
Wethouder Michiel Wouters is blij met de verkoop van het appartementencomplex. “We hebben een goede koper gevonden en we zijn blij dat zij de appartementen gaan verduurzamen. We onderhouden een goede relatie met de bewoners. Ze waren altijd betrokken en dat hebben wij op prijs gesteld. Ik ben gelukkig dat wij de bewoners nu duidelijkheid geven over de toekomst.”

Algemeen directeur van Woningstichting Den Helder Robbert Waltmann heet de nieuwe huurders van harte welkom. “Wij bieden ze straks dezelfde service als onze andere huurders. Daarnaast gaan we bekijken hoe we het appartementencomplex op termijn kunnen verduurzamen. Zo werken we toe naar een CO2 vrij woningbezit en zorgen we gelijktijdig voor meer woongenot en een lager energieverbruik voor de bewoners.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button