Den Helder

Waar komen de ondergrondse containers in de Helderse binnenstad? Inwoners mogen hun mening geven

Den Helder – In de Stad Binnen de Linie wijzigt de afvalinzameling. Voor het plastic krijgen de bewoners van laagbouw een aparte container met oranje deksel en hun restafval moet straks naar de ondergrondse afvalcontainer. Bewoners van gestapelde bouw gaan alles scheiden in ondergrondse afvalcontainers en voor groente- en fruitafval komen bovengrondse cocons. De gemeente hoort graag van de betrokkenen wat ze vinden van de beoogde locaties.

Die betrokkenen zijn alle inwoners en gebruikers van de Oostslootbuurt, Van Galenbuurt, Centrum, Visbuurt, Sluisdijkbuurt, Grachtenbuurt, Willemsoord, Kanaalweg en het haventerrein. In alle buurten komt op één centrale plek een container voor de inzameling van papier. De gemeente heeft al voorlopige kaarten gemaakt met daarop de beoogde locaties. Dat is volgens de gemeente een flinke uitzoekklus geweest. Daarbij moest rekening worden gehouden met de kabels en leidingen, boomwortels, veiligheid, mogelijkheid tot kort parkeren en de loopafstand voor de gebruikers.

De gemeente is benieuwd naar de vragen en opmerkingen van inwoners op de voorgestelde plaatsen voor de containers. Vanaf heden kunnen inwoners de voorlopige locaties bekijken op kaarten in het stadhuis aan de Kerkgracht of op ingesprek.denhelder.nl. Op dat platform is ook ruimte om een mening te geven. Daarnaast zijn er twee inloopbijeenkomsten, op dinsdag 7 december in de Stadshal Kampanje tussen 16.30 en 19.00 uur en op dinsdag 14 december in Buurthuis De Beuk, Hertzogstraat 7 tussen 16.30 en 19.00 uur.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button