Den HelderKop van Noord-Holland

Noordwest en huisartsen ondertekenen samenwerkingsovereenkomst voor spoedplein

Kop van Noord-Holland – Noordwest Ziekenhuisgroep en de Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland (HKN) hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Een belangrijke stap voor de realisatie van het spoedplein in Den Helder, dat in het voorjaar van 2023 zijn deuren opent. Met het spoedplein geven Noordwest en HKN invulling aan de ambitie voor een geïntegreerde aanpak van de spoedzorg in de Kop van Noord-Holland.

Op het spoedplein zijn de spoedeisende hulp van Noordwest en de huisartsenpost van HKN volledig geïntegreerd. Zo wordt er gezamenlijk gebruik gemaakt van ruimtes, ICT en middelen zoals medicatie. Ook diverse werkprocessen zijn geïntegreerd. Zo vindt de triage van patiënten straks bij één aanmeldbalie plaats, waarna zij een SEH-arts of een huisarts zien. Ook is er mogelijkheid voor laagdrempelig overleg tussen SEH-artsen en huisartsen. In de samenwerkingsovereenkomst zijn afspraken vastgelegd over deze gezamenlijke aanpak.

Uniek concept
Het spoedplein is onderdeel van Noordwest locatie Den Helder. De ambitie is een geïntegreerde aanpak van de spoedzorg waarbij de juiste zorg op de juiste plek wordt geboden. Eerder opende Noordwest in dit kader de afdeling acute zorg, met onder andere de spoedeisende hulp, observatorium en medium care. Dit concept is uniek in Nederland. Deze ontwikkeling wordt mede mogelijk gemaakt door VGZ en Zilveren Kruis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: