Den Helder

Open dag bij vernieuwd onderkomen Wijkbeheer Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Het onderkomen van het gemeentelijke Team Wijkbeheer aan de Ambachtsweg in Den Helder heeft een flinke opknapbeurt ondergaan. Het gebouw en de terreinen uit de jaren zeventig zijn verduurzaamd en verbouwd, zodat ze weer jaren mee kunnen. Zaterdagmiddag 9 december zijn alle inwoners welkom om een kijkje te nemen. Wethouder Petra Bais opent het vernieuwde onderkomen op ludieke wijze.

De opening door de wethouder is om 13:00 uur, maar vanaf 12:30 uur gaan de poorten van de ‘gemeentewerf’ al open. Tot 16:00 uur kunnen bezoekers rondkijken in het gebouw en op het terrein van Wijkbeheer. Ook krijgen ze een leuke attentie om mee naar huis te nemen. De gemeente heeft een flink aantal verbetering uitgevoerd, zoals verduurzaming van het gebouw, uitbreiding van loodsen en toevoegen van extra laadpalen. Daarnaast zijn er extra vergaderruimtes en spreekruimtes, ruimere kleedruimtes en ook is een begin gemaakt met de vergroening van de locatie.

Wethouder Bais is enthousiast over de verbeteringen: “Want als gemeente vinden we het belangrijk het goede voorbeeld te geven op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast was het vernieuwen van de werkplekken hard nodig. Voor de medewerkers is het veel prettiger werken nu. Ik ben daarom heel blij met het resultaat. Het gebouw en het terrein zijn klaar voor de toekomst.”

Medewerkers betrokken
De medewerkers van Wijkbeheer hebben meegedacht over de vernieuwingen, vertelt teammanager Bert Kronenburg: “Duurzaamheid, innovatie en klimaatadaptatie zit zo’n beetje in het DNA van iedere medewerker van Team Wijkbeheer van de gemeente Den Helder. Zij hebben belangrijke input geleverd om de locatie verder te brengen in het energieneutraal maken en vooral het nog milieuvriendelijker maken.”

De medewerkers van Wijkbeheer houden zich bezig met het onderhoud van de openbare ruimte. Het team zorgt bijvoorbeeld voor het maaien van bermen, onderhouden van het riool, repareren van kapotte lichtmasten, weghalen van zieke bomen, vegen van straten, onderhouden van sportvelden en de begraafplaats, etc.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button