Den HelderPolitiek

Politiek reageert op onderzoek wandelpad: “Broze vertrouwen tot onder het nulpunt gedaald”

Den Helder – “De grens van het fatsoen is hier zwaar overschreden.” Dat zegt Harrie van Dongen, fractievoorzitter van De Stadspartij. Dit naar aanleiding van het artikel op deze website waarin duidelijk wordt dat een haalbaarheidsonderzoek naar een verhard wandelpad door de Donkere Duinen op verzoek van de gemeente is aangepast. Marije Boessenkool van GroenLinks, initiatiefnemer van het plan, bereidt schriftelijke vragen voor.

“Het is heel ernstig en het kan absoluut niet”, zegt Boessenkool. Ze heeft de situatie inmiddels besproken binnen de fractie. Het was de GroenLinks fractievoorzitter zelf die eerder al kritisch was over de wijze waarop werd omgegaan met de motie voor het verharde wandelpad. Nadat haar partij schriftelijke vragen indiende bij het college kwam het gewenste haalbaarheidsonderzoek er toch, maar nu blijkt dat de resultaten ervan beïnvloed zijn. Haar voorgevoel, namelijk dat de afwijzing van het plan door het college niets te maken had met ecologische bezwaren, blijkt te kloppen.

Ook andere partijen zien aanleiding om hun onvrede richting het college bekend te maken. Stadspartij fractievoorzitter Harrie van Dongen schaart zich achter GroenLinks: “Wij wachten op hun initiatief en anders dienen wij politieke vragen in. De grens van het fatsoen is hier zwaar overschreden.” Harmen Krul van het CDA noemt het een zeer opmerkelijke gang van zaken. Wat hem betreft is het aanleiding voor een indringend gesprek over de verhoudingen. Sylvia Hamerslag van Behoorlijk Bestuur vindt het handelen door het college beneden de maat: “Je helpt de democratie zo om zeep. GroenLinks zit nu binnen de coalitie in een lastige positie. Ik ben benieuwd waar ze mee komen.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Als dit klopt is het toch fraude en fraude betekend in de politiek functie elders, waarbij betrokken ambtenaren ook geen wachtgeld krijgen wat mij betreft.
    Het vertrouwen is bij mij toch al weg. Er waren mooie woorden over dichter bij de bevolking staan, openheid…..nou we zijn voorgelogen door een deel van ons bestuur.

  2. geweldig nietwaar ….en dit betreft alleen maar een paadje door het bos . Kun je nagaan hoe er met grote projecten is omgesprongen . Een ware opsteker voor de geloofwaardigheid van ons “bestuur ” .

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: