Zakelijk

SKDH hoopt op spoedig akkoord CAO kinderopvang

Den Helder – De CAO-onderhandelingen voor de kinderopvangsector zijn nog niet afgerond. De nieuwe CAO moet per 1 januari 2023 ingaan. Directeur-bestuurder van kinderopvangorganisatie SKDH, Joost Korver, hoopt dat de werknemers- en werkgeversorganisaties nu snel tot een akkoord komen: “Een akkoord op de korte termijn biedt onze medewerkers en ouders namelijk helderheid en duidelijkheid!”

“We willen onze medewerkers graag beter kunnen belonen voor het belangrijke en harde werk dat zij dagelijks verrichten, ook in een voor hen lastige tijd. Daarnaast geeft het ook duidelijkheid naar de ouders en de tariefopbouw voor de komende twee jaar. We hebben immers al krapte op de arbeidsmarkt en een enorme vraag van ouders waar we graag aan willen voldoen. En als organisatie kunnen we dan ook verder inzetten op het opleiden en aannemen van nieuwe medewerkers”, aldus Korver.

“Onze sector heeft te maken met betaalbaarheid, toegankelijkheid en aantrekkelijkheid van de kinderopvangsector en begeleiding door onze professionele medewerkers in de ontwikkeling van de toekomstige generatie. De sector is van enorm belang gebleken voor de werkgelegenheid. Elke pedagogisch medewerker zorgt er gemiddeld voor dat acht ouders kunnen werken. Daarnaast zorgen onze pedagogisch professionals dat jonge kinderen een stevige start krijgen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button