Netwerk 39 steunt Inloophuis Den Helder

Den Helder – De kerstman kwam dit jaar al vroeg naar het Inloophuis Den Helder. Afgelopen maandag werd daar door afgevaardigden van Netwerk 39 een cheque overhandigd van 520 euro.

Het Inloophuis, gevestigd aan de Marsdiepstraat 62A, is een ontmoetingsplek waar zieken en herstellenden zonder afspraak naar binnen kunnen wandelen. Dat kan zijn voor een gesprek met lotgenoten, voor begeleiding of om deel te nemen aan de diverse activiteiten. Het Inloophuis wordt gerund door zestig vrijwilligers en is geheel afhankelijk van giften en donaties.

Netwerk 39 is netwerkclub van ruim 25 Helderse ondernemers. Op initiatief van Raymond Groen van Zeestad Staal werd deze club begin dit jaar opgericht. Naast het tweewekelijkse netwerkontbijt verbinden de leden zich ieder jaar aan een goed doel. Groen: “Landelijk onderzoek heeft het maatschappelijk belang van Inloophuizen aangetoond. Bezoekers voelen zich gehoord, durven makkelijker om hulp te vragen en kunnen zich vaak beter ontspannen na een bezoek. Voor ons voldoende redenen om deze mooie ontmoetingsplaats in Den Helder te steunen.”