Jeugd

Voorlezen in bibliotheek Julianadorp en School 7

Advertentie:

Den Helder – Iedere woensdagmiddag wordt voorgelezen in de Helderse bibliotheken. Daar komt nu een maandelijkse XL-versie bij. Niet alleen een mooi prentenboek voorlezen, maar daarna samen een toepasselijke knutsel maken. De eerste keer is op woensdag 8 januari om 15.00 uur.

Voorlezen XL is bestemd voor peuters en kleuters. Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar bovenal is voorlezen leuk en gezellig. Zo worden kleintjes grote lezers. Om het bibliotheekbezoek te stimuleren is een spaarsysteem bedacht: iedere keer dat een kind komt luisteren, krijgt hij of zij een stempeltje op een spaarkaart. Bij tien stempeltjes ontvangt het kind een luisterdiploma.

Peuterlezen
Op woensdagmorgen 8 januari start ook een nieuwe activiteit in School 7: peuterlezen. Dit is speciaal voor de allerjongsten en hun (groot) ouders. Iedere keer staat er een ander thema centraal. Ook worden bepaalde onderdelen uit de collectie uitgelicht, zodat ouders de boekjes voor 2- tot 4-jarigen beter leren kennen.

De toegang voor het voorlezen is gratis en vooraf aanmelden niet nodig.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button