Den Helder Suns winnen tweede wedstrijd op rij

Den Helder – De basketballers van de Den Helder Suns hebben donderdagavond hun tweede overwinning op rij geboekt. Apollo Amsterdam werd naar huis gestuurd met een 80-75 nederlaag. De overwinning ging niet vanzelf; of het nu lag aan de extreem koude sporthal Sportlaan of dat de mannen al met hun hoofd aan het kerstdiner zaten, echt hoogstaand was de wedstrijd niet. Het verschil werd pas gemaakt in het vierde en laatste kwart.

Na tien minuten basketballen hadden de Amsterdammers het voordeel aan hun zijde: 19-22. Met het bereiken van de rust was het verschil nog altijd in het voordeel van Apollo Amsterdam: 33-35. Amsterdammer Roger Moute a Bidias was de enige speler in de dubbele cijfers met 10 punten. Aan de Helderse kant vielen de vele Turn Overs op, zeventien in totaal.

Na rust nam oudgediende Sergio de Randamie de Amsterdammers op sleeptouw. Waar hij voor rust niet wist te scoren, plofte er nu vier driepunters van zijn hand door het netje. Aan Suns kant was het Stan van den Elzen die langzaam warm begon te worden; 17 van zijn 19 punten totaal scoorde hij in het tweede bedrijf. Toch is het Apollo die aan het einde van het derde kwart nog aan de leiding is. 57-60. De Suns mogen in de (koude) handen knijpen dat het verschil slechts drie is. Apollo verzuimde namelijk bij 40-49 door te drukken. Aan de hand van Sam Huurman en met driepunters van Van den Elzen en Ben Kovac vinden de Suns aansluiting.

“Het vierde kwart gaat het gebeuren. Dan gaan we erover”, stelde teammanager Marco Starrenburg zelfverzekerd aan de start van de laatste tien minuten. Hij kreeg gelijk. Met Van den Elzen als aanjager; Die met vrije worpen de Suns weer aan de leiding bracht (66-65). Een belangrijke driepunter van Nino Gorissen (75-70) en vijftien seconden voor tijd een even belangrijk Jumpshot van Kovac zorgen mede voor de Helderse overwinning: 80-75.