Hollands Kroon

Kerststal jaarlijks terugkerend fenomeen

Zijdewind – De Kerststal bij de rotonde in Zijdewind is ook een jaarlijks terugkomende traditie. De stal wordt door vrijwilligers alle jaren neergezet en na nieuwjaar weer opgeslagen voor de volgende kerst.

Voorheen werd er ook een hele grote verlichte Kerstboom bij opgetuigd en met leuke tekeningen en wensen van de jeugd opgesierd. Ook werd er jaren een Kerstborrel gehouden voor belangstellende inwoners uit het Pittoreske dorpje en daar buiten.

Door omstandigheden is dat wat verwaterd en heeft de grote Kerstboom plaats gemaakt voor een wat kleinere handzamere boom, waar geen hoogwerker meer aan te pas hoefde te komen. De hele kerstopstelling trekt sinds het bestaan van deze traditie veel belangstelling van de inwoners, maar ook van de vele passanten die dagelijks de rotonde passeren.

Ook deze gebeurtenis wordt net als de Zijdewinderkermis en het Zwembad door vrijwilligers uit de omtrek in standgehouden. Waar zo’n klein dorpje eensgezind toch heel groot in kan zijn!

Een bijdrage van Theo Moras

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button