Hollands KroonZakelijk

Zeer succesvol jaar met grondverkopen op Robbenplaat

Hollands Kroon – De afgelopen jaren zijn door de gemeente Hollands Kroon bedrijfskavels verkocht op regionaal bedrijventerrein Robbenplaat in Wieringerwerf. Bij de fusie naar gemeente Hollands Kroon had de gemeente hier 11,2 hectare aan bouwkavels op eigen grond.

Aan het begin van 2021 was hiervan nog 11,1 hectare grond beschikbaar. Na een zeer succesvol jaar met veel verkopen, is er een jaar later nog ‘maar’ 2,6 hectare aan beschikbare kavels. “Daarmee hebben wij een ongelofelijk verkoopjaar en kunnen een heel aantal nieuwe ondernemers zich in Hollands Kroon vestigen”, aldus de gemeente.

Robbenplaat
De verkopen bleven op dit regionaal bedrijventerrein achter, sinds het ontstaan van gemeente Hollands Kroon. Daarom is eind 2020 besloten om het bedrijventerrein meer onder de aandacht te brengen en beter verkoopbaar te maken. Zo heeft het bedrijventerrein sinds een jaar een eigen glasvezelnetwerk. Ook is in april 2021 de eigen verkoopwebsite www.robbenplaat.nl gelanceerd. Er is een promotiefilm gemaakt, er is geadverteerd in vakbladen en er is een digitale reclamecampagne gekomen.

De beide wethouders Theo Meskers (Economische Zaken) en Theo Groot (Financiën) zijn dan ook erg blij met het behaalde resultaat. “We zijn blij dat de verkopen op Robbenplaat zo goed gaan en we veel ondernemers de mogelijkheid kunnen bieden om zich hier te vestigen”, geeft Theo Groot aan. “Meestal gaat het om ondernemers die ergens anders al huisvesting hebben. Ze zijn daar dan uit hun jasje gegroeid en hebben er geen uitbreidingsmogelijkheden meer. Het is mooi dat we juist deze ondernemers een plek kunnen geven op Robbenplaat, waar we die ruimte nog wel hebben”, vult Theo Meskers hierbij aan.

Huibers Hout
De laatste kavel van dit jaar is overgedragen aan Huibers Hout. Het gaat om kavel B1 binnen deelgebied Schelphorst. Wethouder Theo Groot was hierbij aanwezig. Kortgeleden werd de kavel bij de notaris overgedragen aan dit bedrijf en daar werd op locatie op getoast. Huibers Hout is een jonge en dynamische houtzagerij. Roy Huibers, oprichter en eigenaar van deze Noord-Hollandse zagerij is enthousiast over de verhuizing naar Wieringerwerf.

“De afgelopen zes jaar zijn wij van een eenmanszaak in de bouw uitgegroeid naar een houtzagerij waar wij meer dan 5.000 kuub hout per jaar verzagen”, vertelt Huibers trots. “Ons bedrijf was gevestigd in Schagen maar hier zijn wij letterlijk uit gegroeid. Met een oppervlakte van ruim 7.000 vierkante meter biedt ons nieuwe terrein in Wieringerwerf veel mogelijkheden om te groeien.”

Nabije toekomst
Huibers Hout wil doorpakken en is al volop bezig met het nieuwe pand. Het pand heeft ‘uiteraard’ diverse houten accenten in de buitengevel. Het hele kantoor zal van buiten namelijk voorzien worden van de houtsoorten die ze verwerken. Daarmee verwacht het bedrijf dat het nieuwe pand een echte blikvanger wordt voor degenen die het pand op de N240 passeren. Hollands Kroon is erg blij met deze ondernemer en hoopt dat er voor de overgebleven kavels op Robbenplaat de komende jaren ook kopers worden gevonden. De eerste gesprekken met nieuwe kandidaten voor 2022 staan alweer gepland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Is het echt vreemd dat er weinig grond op Robbenplaat werd verkocht? Of komt dat door de overeenkomst die HK met Agriport gesloten heeft ?

Back to top button
%d bloggers liken dit: