Den HelderZakelijk

Handtekeningen gezet voor Molenwerf, “Molen wordt een pareltje”

Advertentie:

Den Helder – Twee jaar nadat de gemeenteraad unaniem groen licht gaf voor het bijzondere bouwproject Molenwerf op het voormalige Vinkenterrein aan de Fabrieksgracht, is vrijdag een nieuwe mijlpaal bereikt. Gemeente, Woningstichting/Helder Vastgoed BV en de Helderse Molenstichting De Onderneming tekenden de contracten waarin de onderlinge samenwerking en verantwoordelijkheden zijn geregeld.

Gehoopt wordt dat beoogd aannemersbedrijf L. van der Wal medio 2023 aan de slag kan met de bouw van 18 huur- en 16 koopwoningen. Deze krijgen de stijl die past bij de sfeer van Fabrieksgracht en Janzenstraat. De riolering, kabels en leidingen voor het woonwijkje zijn reeds gelegd. De funderingspalen zullen niet worden geheid, maar zo trillingsarm mogelijk worden geboord. Blikvanger van het project, dat door het Helderse bureau KJK Architecten is ontworpen, vormt de replica van de vroegere houtzaagmolen De Goede Verwachting. Deze stond hier in de negentiende eeuw.

Pareltje
De nieuwe molen, op authentieke wijze gebouwd door een gespecialiseerd Zaans bedrijf, zal daadwerkelijk draaien – er zijn al vier molenaars aangezocht – maar geen hout zagen om geluidsoverlast te voorkomen. In de onderbouw van de molen komen twee huurwoningen, in de molen zelf een bed & breakfast en een informatiecentrum over duurzame energie en over het historische belang van molens in het waddengebied. “Deze molen wordt een pareltje voor Den Helder”, voorspelt Hans Verhoef van de Molenstichting.

De huurwoningen zullen worden verdeeld via Woonmatch, het reguliere systeem van de Nieuwe mijlpaal bouwproject Molenwerf op Vinkenterrein. Makelaardij Coltof brengt de koopwoningen op de markt. Op de foto tekenen (vlnr) directeur Robbert Waltmann van Woningstichting/Helder Vastgoed BV, wethouder Michiel Wouters en voorzitter Hans Verhoef van de Molenstichting de contracten.

Bron: Samen Bouwen aan Den Helder

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

1 reactie

  1. Een molen! Den Helder stad van de toekomst, hoe verzin je het. Kijkend naar de foto is dit weer een idee van oude grijze mannen. Hier zullen de jeugdigen met groot plezier naar kijken en de komende generaties de komende 50 jaar ook. Wat een idioterie, het is om te janken.

Wellicht ook interessant

Back to top button