Cultuur/NatuurUitgaan

Lezing van vogelwerkgroep in Helderse Vallei

Den Helder – Vogelwerkgroep Den Helder e.o. houdt op vrijdag 31 januari om 20.00 uur een lezing “Kijk op de Kaaiman Eilanden” door Philip Friskorn.

In het westelijk deel van de Caribische Zee liggen de Cayman Islands. De drie eilanden Grand Cayman, Little Cayman en Cayman Brac vormen samen de Cayman Islands en zijn een Engelse Kroonkolonie. De eilandengroep ligt ten zuiden van Cuba. Grand Cayman is het grootste eiland. De kleinere eilanden Cayman Brac (19 km lang) en Little Cayman (16 km lang) liggen 140 kilometer ten noordoosten van Grand Cayman. De drie eilanden vormen de toppen van een onderzeese bergrug die zijn oorsprong heeft aan de zuidzijde van Cuba. Behalve uit versteend koraal bestaan Grand Cayman en Cayman Brac ook uit kalksteen. Een groot deel van de eilanden is bedekt met struikgewas en moeras dat is begroeid met mangrovebossen.

Variatie in dieren
Cayman Islands betekent letterlijk Kaaiman Eilanden, hetgeen doet vermoeden dat hier Kaaimannen voorkomen. Dat was ooit zo, maar die zijn al lang geleden uitgestorven. Aan de zuidkust van Cuba komen nog twee soorten Kaaimannen voor die ooit te vinden waren op Little Cayman. Er komen echter veel soorten reptielen voor op de Cayman Islands. Afgezien van hinderlijke muggen is de insectenwereld heel interessant, met name de vlinders. Zoogdieren zijn er niet veel op de eilanden. De vogelwereld op de Cayman Islands is heel interessant.

De Cayman Islands is een eilandengroep die je vanuit Nederland niet zomaar als vakantiebestemming zult kiezen. Veel cruiseschepen doen Grand Cayman massaal aan vanwege het gunstige belastingklimaat. Tax Free is het motto in Georgetown, maar vergeet dat even en geniet van de vogels, vlinders, blauwe leguanen en mangrovelandschappen op de Cayman Islands.

De lezing is in De Helderse Vallei. De toegang is €2,00 voor leden en €3,00 voor niet-leden. Tot en met 25 jaar is de toegang gratis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button