Jeugd

Peuters en kleuters leren beter bewegen met beweegdiploma

Den Helder – CSAV Turnlust, afdeling gymnastiek, start donderdag 6 februari met nieuwe lessenseries van het Nijntje beweegdiploma. Onder leiding van gespecialiseerde trainsters volgen de peuters en kleuters speelse lessen die erop gericht zijn de kinderen beter te leren bewegen. De lessen worden gegeven op donderdag in De Draaikolk, aan de Dollardlaan 202.

Dat een kind zijn of haar zwemdiploma haalt is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. In de leeftijd van twee tot en met zes jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. Veel bewegen is belangrijk voor een kind. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra een kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Bewegen met Nijntje bij Turnlust
CSAV Turnlust afdeling Gymnastiek is met Nijntje een samenwerkingsverband aangegaan met diverse instanties zoals Sportservice, GGD Noord-Holland, Fysio Huiberts, Dieet & co, Kappio en Stichting Kinderopvang Den Helder, met als doel om meer jonge kinderen spelenderwijs te leren bewegen.

Het Nijntje beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries: beweegdiploma 1 (leeftijd 2-4 jaar) 20 weken. Hierna volgt beweegdiploma 2 (leeftijd 4-5 jaar of in bezit van diploma 1) 20 weken. Op donderdag 6 februari starten de volgende lessen in De Draaikolk: Nijntje beweegdiploma 1: 10.00-10.45 uur, Nijntje beweegdiploma 2: 16.00-16.45 uur.

Enthousiaste reacties van ouders
Ouders van wie kinderen de beweeglessen hebben gevolgd zijn erg enthousiast over de beweeglessen. Volgens hen durft hun kind nu meer. Ouders vinden het Nijntje Beweegdiploma een goede graadmeter voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Bij sommige kinderen gaat het fietsen met sprongen vooruit. Bij andere kinderen is ook het zwemmen een stuk verbeterd. ‘Mijn zoon heeft leren duikelen bij het beweegdiploma en durft nu ook te duiken in het zwembad. Super’.

Ouders die willen dat hun kind zich motorisch goed ontwikkelt kunnen hun kind opgeven. Meer informatie is te vinden op www.turnlust.com/nijntje.html of kan contact opgenomen worden via info-nijntje@turnlust.com.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button